İnşaat mühendisliği; inşaata konu malzemeleri ve tekniği bir araya getirerek, yapıların plan, proje, yapım ve denetlenmesiyle ilgilenen temel mühendislik dalıdır.
İnşaat mühendisleri; her türlü bina, baraj, havalimanı, köprü, yol, su kemerleri, liman, kanalizasyon, su şebekesi, tünel, demiryolu, hızlı tren projeleri, metro vb. hizmet ve endüstri alanlarında yapıların planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi konuları ile ilgili çalışmaları yürütür.
BIM (Building Information Modeling), “Yapı Bilgi Modellemesi” olarak ifade edilir. Farklı mimari projelerin tasarımı, inşası ve sürdürülmesinde yer alan tüm paydaşların üç boyutlu bilgi paylaşımı yaptığı bir sistemdir.
BIM sürecinde ARCHICAD gibi yazılımlar kullanılarak tüm taraflar proje detaylarına ulaşabilir. İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede zorunlu hale gelen BIM’in Türkiye’deki kullanımı da giderek yaygınlaşmaktadır.
BIM, mimari yazılım değil; bir bilgi yönetim sistemidir.
CBS: Coğrafi Bilgi Sistemleri olarak tanımlanır.
CBS, verileri oluşturma, yönetme, analiz etme ve haritalamaya yarayan bir sistemdir. Konum verileriyle birlikte nesnelerin nerede ve nasıl olduğunu entegre eder.
İnşaat mühendisliğinde yazılım ve yönetişim sistemleri sürekli gelişmektedir. Dijital çağda tüm verilerin etkin kullanımı, işin daha hızlı ve az hatayla yapılmasını sağlar.
Sigortanı Yap, inşaat/montaj all risk sigortası ürününü online ortama taşıyarak küçükten büyüğe tüm projeler için güvence sağlar. Teklif ve poliçe işlemleri hızla yapılabilir.